Ahad, 2 Jun 2013

MAJLIS MAKAN MALAM KOMANDER KESATRIA

Assalamualaikum w.b.t

Whats up semua blogger-blogger dan yang sesat masuk kat sini??hehehe... Wokeh untuk entry kali ini aku nak cerita sikit tentang pengalaman menghadiri majlis makan malam komander kesatria. Majlis makan malam ini ialah Majlis Pertauliahan Komander Peringkat Kampus 2013 yang melibatkan komander dari UiTMMasquerade. So setiap komander yang hadir pada malam tu kenalah pakai topeng muka..Puncak Alam dan Puncak Perdana. Tema??? mestilah ade... Untuk tema majlis makan malam ialah

Untuk malam tu aku terpaksa menjadi host tidak formal dengan komander muda Mawar. First aku ingat kena jadi pengacara formal, tapi bila datang rehearsal dapat tahu kena jadi host tak formal. Nak tarik diri memang dah tak boleh lah. Tapi takpe juga sebab jadi pengalaman berharga buat aku. Walaupun entah apa yang aku mencarut kat atas pentas pun tatau lah , yang penting dapat hiburkan para hadirin yang datang. Huhuhu..

Aku bukan je jadi host untuk malam tu tapi kena juga buat persembahan menari dengan komander intake 47  dari Puncak Perdana. Memang gempak habis lah. sebab aku jadi hero pada malam tu. Memang gila popularlah. Ahaks!!! tapi takder r macam tu sebab ianya hanyalah kebetulah sahaja.

Pada malam tu banyak jugak lah persembahan yang ade.... Persembahan koir, menari, menyanyi untuk komander yang bakal bersara dari Puncak Alam dan Puncak Perdana, cabutan bertuah dan banyak lagi lah. Yang penting malam tu memang gempak. Dah takde muka kami sebagai komander yang serius ketika di padang kawad. Kalau pelatih-pelatih tengok sure tak caya nyer... Hehehe.

Kalau majlis makan malam surelah ade macam-macam anugerahkan... Antaranya percapaian komander cemerlang, komander terbaik, kompeni yang terbaik, dan yang paling penting ialah anugerah King dan Queen pada malam tu. Nie lagi satu kejutan buat aku, pada majlis rehearsal aku dah dapat tahu siapa yang pegang title King dan Queen pada malam tu. Sebagai host aku kenalah tahukan.. So nak jadikan cerita aku just dapat tahu nama Queen je, King pula tidak dinyatakan sebab hanya pasangan aku iaitu komander Mawar sahaja yang tahu. Aku tak amik pusinglah hal tu sebab dia yang akan nak umumkan nama King tesebut.

So aku diminta diumumkan dahulu nama Queen dahulu.. bila dah umum nama Queen dan dah siap bergambar bersama Queen tibalah pula giliran King pula. Punyalah terkejut bila komander Mawar sebut nama tu. Nak tahu siapa?? Komander Rendah Muda Mohd Zainudin. Akulah tu!! OMG.. memang terkejutlah aku yang duk atas pentas tu sebab host sendiri yang menang title tu.

Segan tu memang r ade sebab aku yang jadi host, buat persembahan menari pun aku juga, dapat title King pun aku juga. Tapi nak buat macam mana kan dah rezeki aku tahun ni. Mungkin rezeki komander-komander lain pula ada masa yang akan datang. Insyallah...

Apa pun yang hadir pada malam tu dapat mengeratkan lagi ikatan keluarga kecil komander-komander UiTM Puncak Alam dan Puncak Perdana kan... Sekian Terima Kasih.



































2 ulasan:

Nana Liena berkata...

sangatlah grand.. ^^ okay juga jadi mc.. boleh bantu kurangkan gagap.. hoho.. btw tahniah la terpilih jadi king..kui kui..

p.s/nanti remove word verification tau..huhu..nanti nak komen2 senang.. -_-

Shaidatul Afzan berkata...

wow.. osem la kau din. x sangka berbakat besaq kwn aq nieh.. congrate.. heheh